ucho z głowy suma

ucho ich głowy suma to wspaniałe pierwsze danie dla całej rodziny. Ucho z głowy suma jest bardzo pachnące, niskotłuszczowe i smaczne. Najprostsza metoda gotowania i dostępne składniki sprawiają, że przepis jest dostępny nawet dla początkujących gospodyń domowych. Okazuje się bardzo smaczne i proste!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 25 % 6 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Ryby najlepiej spożywać schłodzone, w mrożonym produkcie jest znacznie mniej składników odżywczych. Oprócz głowy możesz wziąć inne części ryby, ogon i płetwy są idealne. Olej może być dowolnym olejem roślinnym: od oliwy do rzepaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij głowę ryby. Pamiętaj, aby usunąć skrzela: jeśli tego nie zrobisz, bulion okaże się gorzki. Pomysły dobrze umyj głowę ryby i inne jej części, jeśli ich używasz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij przefiltrowaną wodą i zagotuj na małym ogniu. Polecam używać wody filtrowanej, a nie Wody Z Kranu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki obrać i pokroić w średnią kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj rybę przez około 15 minut po ugotowaniu na minimalnym ogniu pod przykryciem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po określonym czasie wyjmij rybę z bulionu i wstaw do lodówki. Opcjonalnie w tym preparacie możesz dodać do bulionu liście laurowe, ziarna pieprzu lub inne ulubione przyprawy. Pozostaw zupę do ugotowania na minimalnym ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż ziemniaki. Kontynuuj gotowanie pod przykryciem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W międzyczasie obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na patelni rozgrzej olej, dodaj marchewkę z cebulą i smaż przez około 5-7 minut, aż cebula się zarumieni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj powstałą pieczeń do zupy. Przykryj i gotuj jeszcze przez około 10 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Oddziel schłodzoną rybę od kości, pokrój miąższ na małe kawałki i dodaj do garnka z zupą. Na samym końcu posolić.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podawaj zupę od razu. Smacznego!

Sum nie jest bardzo powszechną rybą, którą nie można łatwo znaleźć w sklepie.
ale jeśli nagle ta ryba wpadnie ci w oko, bardzo radzę ugotować z niej ucho.
to chude, lekkie pierwsze danie spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom - w końcu Sum praktycznie nie zawiera Kości.
wbrew przekonaniu, że Sum żywi się padliną, ryba ta ma przyjemny zapach i zawiera wiele składników odżywczych.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sum gotowany - 196   kcal/100g
  • Sum - 121   kcal/100g
  • Sum świeży - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy