Kiełbasa z piersi kurczaka domowej roboty

nie przegap tego pysznego przepisu, na pewno ci się spodoba!
NineliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 81 % 17 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 10 % 2 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

filet z kurczaka pokroić w kostkę: może być duży, może być drobno, może być w postaci mięsa mielonego. Posiekaj marchewki, zioła, ugotowane jajko, usmaż grzyby, cebulę, rozpuść żelatynę. Wszystko mieszamy.

w pudełku Po soku (D/B. wąski i długi) ostrożnie otwórz górę, napełnij ją gotową mieszanką, Zamknij.
zawiń tetrapak w rękaw do pieczenia i zabezpiecz krawędź.
wkładamy do garnka z wodą, aby woda pokrywała krawędź naszej przyszłej kiełbasy. Gotuj przez około 1,5 godziny. Następnie schłodzić. Wskazane jest pozostawienie go na noc w lodówce.

porady:
- zamiast pudełka po soku możesz użyć folii spożywczej i pergaminu. Owinąć ciasną masę mięsną folią i owinąć w dwie lub trzy warstwy pergaminem, przeciągnąć nitkami lub linami. Następnie włóż do rękawa.
lub zawiń go w zwykłe torby (wiele małych lub 1 dużych), włóż je do rękawa do pieczenia.
jest to możliwe zarówno w zakupionych, jak i umytych wnętrznościach.

- do kiełbasy można również dodać ser, gotowane warzywa w kostkę, zioła, serca z kurczaka z wątróbką, ktoś dodaje orzechy itp.;

- przechowuj kiełbasę w lodówce nie dłużej niż 4 dni, owiniętą folią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy