głęboko smażone pączki twarogowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. W misce do ciasta wymieszaj jajka z cukrem i wanilią i ubij na puszystą pianę.
2. Dodaj twaróg i ubij.
3. Stopniowo dodając mąkę z sodą, zagnieść miękkie ciasto. Rzuć kulki.
4. Rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
5. Smażyć pączki ze wszystkich stron na złoty kolor. Nie przegrzewaj oleju, aby pączki również się ugotowały.
6. Połóż gotowe pączki na sicie lub serwetce, aby usunąć nadmiar oleju. Przenieś pączki na półmisek i posyp cukrem pudrem. Duży, nietłusty proszek wygląda bardzo pięknie na pączkach.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g