paluszki serowe smażone w panierce
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zdejmij opakowanie z paluszków serowych.
Krok 2:
Ubij jajka w misce. Wsyp bułkę tartą do osobnej miski, wymieszaj z tartym parmezanem. Wlej mąkę do trzeciej miski.
Krok 3:
Obtocz każdy patyk w mące, a następnie zanurz w ubitych jajach, a następnie dokładnie obtocz w mieszance bułki tartej i parmezanu. Powtórz to samo po raz drugi. Rozłóż patyczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4:
Umieść blachę do pieczenia w lodówce na pół godziny.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię olejem roślinnym, smaż paluszki serowe na złoty kolor. Połóż gotowe patyczki na ręczniku papierowym, który wchłonie nadmiar oleju. Gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g