skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj ryż. Możesz gotować w dużej ilości wody, a następnie wrzucić ryż do durszlaka lub ugotować w stosunku 1 do 2, a następnie poluzować widelcem.
Krok 2:
Ułóż ryż równą warstwą na blasze do pieczenia i wysusz w temperaturze 80 stopni przez 1,5-2 godziny. Można suszyć w suszarce do warzyw lub na stole pod gazą. W rezultacie powinniśmy uzyskać całkowicie suchy ryż w kolorze białym, w żadnym wypadku złoty. To ważne.
Krok 3:
Tak to wygląda.
Krok 4:
Rozgrzej olej do głębokiego smażenia i włóż do niego ryż. Niemal natychmiast staje się duży i wyskakuje.
Krok 5:
Przenieś ryż na serwetki, aby wchłonęły olej.
Krok 6:
Teraz gotuj do podania-posyp proszkiem, solą, ziołami, cynamonem... To zależy od twoich upodobań i tego, co masz tego wieczoru na wakacje.
do tego przepisu nadaje się długi ryż na parze. Jeśli nie masz przepisu, spróbuj z innym ryżem. To kwestia praktyki.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g