skład / składniki
metoda gotowania
Kuchnia Tatarska znana jest z różnorodności słodkich potraw i deserów. Tutaj jest najbardziej dumna z przepisu kulinarnego o nazwie czek-czek. To ciasto maślane, zwinięte w kulki lub po prostu pokrojone w paski z miodem, może być z orzechami. Nie ma po prostu ślubu, aby nie podawać tego jedzenia. Tak, to nie jest zaskakujące. Jak tylko raz ugotujesz Chuck-Chuck, a nawet możesz to nazwać, często będziesz nim rozpieszczać swoje dzieci. Teraz może powiem Ci, jak go ugotować. Robimy miękkie ciasto. Aby to zrobić, weź jajka,mleko, sól i cukier. Możesz dodać trochę sody lub drożdży, a następnie będzie miękki podczas smażenia. Rozwałkuj na paski lub zrób kulki, usmaż w frytkownicy. Kiedy będą gotowe, nabiorą złotego koloru.
Wymieszaj miód z cukrem i zagotuj. ale nie na długo, w przeciwnym razie może się spalić i zrujnować cały deser. Aby sprawdzić, czy jest gotowy, musisz włożyć łyżkę i zanurzyć w zimnej wodzie. Jeśli się nie rozmyje, to gotowe. Sprawa pozostała mała. Wymieszaj wszystko. Możesz zdradzić dowolny kształt, piłkę i piramidę. ogólnie rzecz biorąc, na co wystarczy Twoja wyobraźnia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g