kulki serowe Chechil
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij białka do gęstości.
2. Rozbieramy ser Chechil na włókna i drobno posiekamy.
3. Posiekaj zielenie.
4. Wymieszaj pokrojony ser z ubitymi białkami i mąką.
5. Z powstałej masy formujemy kulki.
6. Kulki toczyć w bułce tartej.
7. Dobrze podgrzej patelnię z grubym dnem olejem roślinnym(lub użyj frytkownicy).
8. Przygotowane kulki rozprowadzamy we wrzącym oleju po kilka sztuk, smażymy na złoty kolor i złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Chechil - 313 kcal/100g