kulki serowe Chechil

oryginalna przekąska serowa do piwa! Spróbuj, jakie to pyszne! Przygotowujemy taką przekąskę, gdy odwiedza ją hałaśliwa grupa przyjaciół (oczywiście w tym przypadku musisz wziąć większą liczbę składników, zachowując proporcje). Wszyscy są zawsze zachwyceni! Jeden z ulubionych takich przepisów, a co najważniejsze, uważam, że ser Chechil okazuje się szczególnie smaczny.
Ola-YayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 20 % 3 g
96 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Ubij białka do gęstości.
2. Rozbieramy ser Chechil na włókna i drobno posiekamy.
3. Posiekaj zielenie.
4. Wymieszaj pokrojony ser z ubitymi białkami i mąką.
5. Z powstałej masy formujemy kulki.
6. Kulki toczyć w bułce tartej.
7. Dobrze podgrzej patelnię z grubym dnem olejem roślinnym(lub użyj frytkownicy).
8. Przygotowane kulki rozprowadzamy we wrzącym oleju po kilka sztuk, smażymy na złoty kolor i złoty kolor.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Chechil - 313   kcal/100g

Podobne przepisy