krążki cebuli z serem w cieście

bardzo serowe i chrupiące krążki cebuli to idealna gorąca przekąska! Zwracam uwagę na przepis na oryginalną i bardzo smaczną gorącą przekąskę znalezioną w sieci, a mianowicie krążki cebulowe z serem w cieście. Ciasto przygotujemy specjalne-podwójne, dzięki niemu pierścienie okażą się szczególnie chrupiące. Ser w pierścieniach, gdy są gorące, płynne i rozciągliwe, dlatego należy je jeść na gorąco! A kremowy sos doskonale podkreśli smak tej niezwykłej przekąski.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 55 % 31 g
węglowodany 30 % 17 g
372 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Obierz cebulę, pokrój w plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie podziel kółka na pierścienie-potrzebujemy tylko dużych pierścieni, odłóż bardzo małe na kremowy sos.
2. Mozzarellę pokroić w paski o grubości również 1,5-2 cm.
3. Zbieramy pierścienie: weź duży pierścień cebuli, włóż do niego kilka kawałków mozzarelli w kółko, włóż do środka mniejszy pierścień cebuli, ale tak, aby w środku był kruchy, gęsty pierścień cebuli i sera.
4. Włóż pierścienie do zamrażarki na 1 godzinę. Jest to konieczne, aby nie kruszyły się podczas smażenia.

w tym czasie przygotuj kremowy sos:

5. Drobno posiekaj pozostałą cebulę. Rozgrzej patelnię, włóż masło, przygotowaną cebulę, gotuj na wolnym ogniu, aż będzie przezroczysta(ale nie smaż).
6. Zetrzyj ser (mozzarellę i parmezan).
7. W rondelku zagotuj śmietanę, włóż do niej cebulę, dodaj starty ser, wymieszaj.
8. Dodaj sól, biały mielony pieprz, startą gałkę muszkatołową, paprykę. Wszystko dobrze wymieszaj, zdejmij sos z ognia.

ostatni etap przygotowania tej gorącej przekąski:

9. Czas minął-wyjmij pierścienie z zamrażarki, przygotuj składniki ciasta: wlej mąkę do miski, krakersy do osobnej, jajka do trzeciej, ubij je.
10. Zanurz pierścienie w mące, następnie w jajach, a następnie-ponownie w mące, ponownie w jajach. Następnie zwiń pierścienie w bułce tartej. Połóż puste miejsca na przyszłej przekąsce na desce do krojenia.
11. Rozgrzej olej roślinny na patelni. Umieść w nim pierścienie po kilka i smaż na złoty kolor. Połóż gotowe pierścienie na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.

podawaj do stołu z zapałem z upałem, ponieważ ta przekąska jest bardzo smaczna na gorąco, ale schłodzona straci smak.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy