skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie podziel kółka na pierścienie-potrzebujemy tylko dużych pierścieni, odłóż bardzo małe na kremowy sos.
2. Mozzarellę pokroić w paski o grubości również 1,5-2 cm.
3. Zbieramy pierścienie: weź duży pierścień cebuli, włóż do niego kilka kawałków mozzarelli w kółko, włóż do środka mniejszy pierścień cebuli, ale tak, aby w środku był kruchy, gęsty pierścień cebuli i sera.
4. Włóż pierścienie do zamrażarki na 1 godzinę. Jest to konieczne, aby nie kruszyły się podczas smażenia.
w tym czasie przygotuj kremowy sos:
5. Drobno posiekaj pozostałą cebulę. Rozgrzej patelnię, włóż masło, przygotowaną cebulę, gotuj na wolnym ogniu, aż będzie przezroczysta(ale nie smaż).
6. Zetrzyj ser (mozzarellę i parmezan).
7. W rondelku zagotuj śmietanę, włóż do niej cebulę, dodaj starty ser, wymieszaj.
8. Dodaj sól, biały mielony pieprz, startą gałkę muszkatołową, paprykę. Wszystko dobrze wymieszaj, zdejmij sos z ognia.
ostatni etap przygotowania tej gorącej przekąski:
9. Czas minął-wyjmij pierścienie z zamrażarki, przygotuj składniki ciasta: wlej mąkę do miski, krakersy do osobnej, jajka do trzeciej, ubij je.
10. Zanurz pierścienie w mące, następnie w jajach, a następnie-ponownie w mące, ponownie w jajach. Następnie zwiń pierścienie w bułce tartej. Połóż puste miejsca na przyszłej przekąsce na desce do krojenia.
11. Rozgrzej olej roślinny na patelni. Umieść w nim pierścienie po kilka i smaż na złoty kolor. Połóż gotowe pierścienie na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
podawaj do stołu z zapałem z upałem, ponieważ ta przekąska jest bardzo smaczna na gorąco, ale schłodzona straci smak.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g