skład / składniki
metoda gotowania
1. Marynowane kwiaty wiśni układamy w małej misce, napełniamy wodą, pozostawiamy na pół godziny, a następnie układamy na ręcznikach papierowych, delikatnie osuszamy.
2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie wlej cukier puder i agar-agar, wymieszaj masę.
3. Zdejmij słodki syrop z ognia, wlej mleko, syrop z wiśni, dodaj barwnik spożywczy, dokładnie wymieszaj.
4. Wlej powstałą masę do przygotowanych form, będzie to dolna warstwa galaretki. Wysyłamy do lodówki na pół godziny.
5. Wlej wodę do osobnego małego rondla lub rondla, wlej cukier, dodaj agar-agar, Wyślij do ognia, zagotuj w średniej temperaturze.
6. Następnie dodaj syrop Sakura i zdejmij z ognia. Wlej masę do form na już zamrożoną dolną warstwę, ostrożnie rozłóż kwiaty wiśni, użyj wykałaczki, aby utworzyć pozycję płatków.
7. Zwracamy Formy do lodówki, odstawiamy na 2 godziny.
deser okazał się doskonały!
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal / 100g
- Sakura - 60 kcal/100g
- Agar-agar - 301 kcal/100g