galaretka z Sakurą

Przygotuj najdelikatniejszy romantyczny deser! Bardzo smaczne! Galaretka z Sakurą zachwyci każdego, kto ją spróbuje! Delikatny mleczny smak, delikatny aromat, przyjemny kolor. Przygotowanie galaretki nie jest trudne, najważniejsze jest zakup wszystkich niezbędnych składników. Jeśli nie ma foremek w kształcie serc, możesz użyć innych foremek do porcji.
ArishkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 90 % 18 g
70 kcal
IG: 21 / 0 / 79

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Marynowane kwiaty wiśni układamy w małej misce, napełniamy wodą, pozostawiamy na pół godziny, a następnie układamy na ręcznikach papierowych, delikatnie osuszamy.

2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie wlej cukier puder i agar-agar, wymieszaj masę.

3. Zdejmij słodki syrop z ognia, wlej mleko, syrop z wiśni, dodaj barwnik spożywczy, dokładnie wymieszaj.

4. Wlej powstałą masę do przygotowanych form, będzie to dolna warstwa galaretki. Wysyłamy do lodówki na pół godziny.

5. Wlej wodę do osobnego małego rondla lub rondla, wlej cukier, dodaj agar-agar, Wyślij do ognia, zagotuj w średniej temperaturze.

6. Następnie dodaj syrop Sakura i zdejmij z ognia. Wlej masę do form na już zamrożoną dolną warstwę, ostrożnie rozłóż kwiaty wiśni, użyj wykałaczki, aby utworzyć pozycję płatków.

7. Zwracamy Formy do lodówki, odstawiamy na 2 godziny.

deser okazał się doskonały!

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal / 100g
  • Sakura - 60   kcal/100g
  • Agar-agar - 301   kcal/100g

Podobne przepisy