skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka z cukrem (aż utworzy się gęsta piana), wlej mleko,
Krok 2:
Dodaj przesianą mąkę.
Krok 3:
Nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej ciasto i ustaw na tryb & quot; pieczenie & quot; 50 min., pozostaw na podgrzaniu przez kolejne minuty. na 10. Gdy biszkopt ostygnie, pokrój w małe kostki.
Krok 4:
Żelatyna wlać 0,5 szklanki zimnej wody na 30 minut. W tym czasie ubij śmietanę z cukrem. Następnie włóż żelatynę do ognia i podgrzej, aż całkowicie się rozpuści (ważne jest, aby nie doprowadzać do wrzenia), lekko ostudź. Żelatynę wprowadzić cienkim strumieniem do śmietany, ciągle mieszając.
Krok 5:
Przykryj głębokie naczynia folią spożywczą. Połóż pokrojone owoce na dnie (mam 1 banana,2 pomarańcze, 2 kiwi i trochę winogron), a następnie warstwę biszkoptu pokrojonego na kawałki, ponownie warstwę owoców i warstwę biszkoptu. Wlać mieszaninę śmietany i żelatyny. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 6:
Odwróć gotowe ciasto na półmisek. Kawałek . Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g