deser twarogowy z sosem malinowym

pyszna Rozkosz twarogowa z sosem malinowym! Bardzo smaczny i lekki deser-galaretka twarogowa) sos malinowy nadaje potrawie kwasowość i jasność) spróbuj gotować, pokochasz to!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 26 % 8 g
węglowodany 55 % 17 g
162 kcal
IG: 28 / 0 / 72

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Do sosu możesz wziąć mrożone maliny, jeśli nie są świeże.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij żelatynę wodą i pozostaw na 10 minut (lub na czas wskazany na opakowaniu) do pęcznienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie w misce połącz twaróg, śmietanę, cukier i dokładnie ubij, aby nie pozostało ani jedno ziarno twarogu i cukru.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Masa powinna być gładka, delikatna i jednorodna)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Żelatynę kładziemy na małym ogniu i podgrzewamy, aby całkowicie się rozpuściła. Następnie lekko ostudź.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy żelatyna ostygnie, przygotuj formę na deser. Musi być wyłożony folią spożywczą, więc wygodniej będzie ją później wyjąć. Jest mały sekret - musisz lekko nasmarować formę masłem i położyć na niej folię-więc nie będzie "jeździć". Cóż, na wierzchu trochę posmaruj folię olejem, aby deser był łatwy do usunięcia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Schłodzoną żelatynę wprowadzamy do naszego deseru twarogowego i jeszcze raz dobrze ubijamy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać mieszaninę do formy i wstawić do lodówki na 6 godzin do zestalenia, ale lepiej odstawić na noc, jeśli robisz deser wieczorem)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po 6 godzinach wyjmij deser i pokrój na porcje. Film jest bardzo łatwy do usunięcia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do sosu-wymieszaj maliny i cukier w blenderze, aż będą puree.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej sos na talerz, połóż kawałek deseru twarogowego na wierzchu, udekoruj sosem według własnego uznania) Delikatna słodka galaretka twarogowa z sosem malinowym jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal / 100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy