skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Do sosu możesz wziąć mrożone maliny, jeśli nie są świeże.
Krok 2:
Napełnij żelatynę wodą i pozostaw na 10 minut (lub na czas wskazany na opakowaniu) do pęcznienia.
Krok 3:
W międzyczasie w misce połącz twaróg, śmietanę, cukier i dokładnie ubij, aby nie pozostało ani jedno ziarno twarogu i cukru.
Krok 4:
Masa powinna być gładka, delikatna i jednorodna)
Krok 5:
Żelatynę kładziemy na małym ogniu i podgrzewamy, aby całkowicie się rozpuściła. Następnie lekko ostudź.
Krok 6:
Gdy żelatyna ostygnie, przygotuj formę na deser. Musi być wyłożony folią spożywczą, więc wygodniej będzie ją później wyjąć. Jest mały sekret - musisz lekko nasmarować formę masłem i położyć na niej folię-więc nie będzie "jeździć". Cóż, na wierzchu trochę posmaruj folię olejem, aby deser był łatwy do usunięcia.
Krok 7:
Schłodzoną żelatynę wprowadzamy do naszego deseru twarogowego i jeszcze raz dobrze ubijamy.
Krok 8:
Wlać mieszaninę do formy i wstawić do lodówki na 6 godzin do zestalenia, ale lepiej odstawić na noc, jeśli robisz deser wieczorem)
Krok 9:
Po 6 godzinach wyjmij deser i pokrój na porcje. Film jest bardzo łatwy do usunięcia.
Krok 10:
Do sosu-wymieszaj maliny i cukier w blenderze, aż będą puree.
Krok 11:
Wlej sos na talerz, połóż kawałek deseru twarogowego na wierzchu, udekoruj sosem według własnego uznania) Delikatna słodka galaretka twarogowa z sosem malinowym jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g