ciasto w 15 minut w pośpiechu

pyszne ciasto w zaledwie piętnaście minut? To proste!). lekkość Ciasto w 15 minut to klasa!
IrinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 20 % 11 g
węglowodany 75 % 41 g
273 kcal
IG: 3 / 65 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Zaczynamy od galaretki:
rozcieńczamy go w gorącej wodzie 2 razy gęstszej niż wskazano na opakowaniu, czyli 2 saszetki na 250 ml wody.
2. Do gorącej galaretki wrzucamy mrożone jagody. Jagody natychmiast wiążą się z galaretką, a cały sok pozostaje w środku. Jagody stają się świeże.
3. Wymieszaj i wyślij do lodówki, aby całkowicie ostygła.
4. Ubij masło, dodaj mleko skondensowane-krem jest gotowy!
5. Rozłóż konfiturę na pierwszym cieście.
6. Rozłóż 2/3 kremu na 2 ciastach.
7. Zamknij 3 ciasta, posmaruj i boki pozostałą śmietaną.
8. Teraz pozostaje łyżką położyć zamrożoną galaretkę z jagodami na torcie.
9. Ciasto wysyłamy do lodówki, aby masło zamarzło, a jagody całkowicie się rozmroziły.
ciasto jest gotowe!
smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal / 100g

Podobne przepisy