skład / składniki
metoda gotowania
1. Zaczynamy od galaretki:
rozcieńczamy go w gorącej wodzie 2 razy gęstszej niż wskazano na opakowaniu, czyli 2 saszetki na 250 ml wody.
2. Do gorącej galaretki wrzucamy mrożone jagody. Jagody natychmiast wiążą się z galaretką, a cały sok pozostaje w środku. Jagody stają się świeże.
3. Wymieszaj i wyślij do lodówki, aby całkowicie ostygła.
4. Ubij masło, dodaj mleko skondensowane-krem jest gotowy!
5. Rozłóż konfiturę na pierwszym cieście.
6. Rozłóż 2/3 kremu na 2 ciastach.
7. Zamknij 3 ciasta, posmaruj i boki pozostałą śmietaną.
8. Teraz pozostaje łyżką położyć zamrożoną galaretkę z jagodami na torcie.
9. Ciasto wysyłamy do lodówki, aby masło zamarzło, a jagody całkowicie się rozmroziły.
ciasto jest gotowe!
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal / 100g