skład / składniki
metoda gotowania
ciasto jogurtowe z jagodami bez pieczenia
1) ubij jogurt, dodaj stewię do smaku.
2) rozcieńczyć 20 g żelatyny i dodać do jogurtu. Odłóż jedną trzecią uformowanej masy do dowolnego naczynia i ostudź.
3) w głębokim kształcie (najlepiej z ostrymi krawędziami) ułóż ciasto biszkoptowe, a na cieście - główną część masy jogurtowej, a na wierzchu - świeże jagody. Umieścić na zimno.
4) gdy warstwa jest zabezpieczona, połóż drugi biszkopt na wierzchu. ciasto, a na wierzchu-resztę masy jogurtowej i ponownie pozwól się utrwalić.
5) rozcieńczyć kolejne 5 g żelatyny. Ponownie połóż jagody na schłodzonym cieście, zalej je rozcieńczoną żelatyną, pozostaw do zestalenia i podawaj ciasto jogurtowe z jagodami na stole!
10 porcji
2 godziny 30 minut
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Stewia sucha w liściach - 0 kcal/100g