skład / składniki
metoda gotowania
Rzadki świąteczny stół rezygnuje z galaretowatych ryb. To zawsze pożądane Jedzenie i nasze domowe. Chcę przez godzinę zapoznać się z przepisem kulinarnym, który jest używany przez moich przyjaciół.
grubo posiekaj cebulę i marchewkę. Namocz żelatynę w 150 ml zimnej przegotowanej wody, pozostawiając ją do spęcznienia na godzinę.
oczyść rybę - jeśli jest z głową, nie usuwaj jej, ale usuń skrzela. Włóż rybę do rondla z cebulą, marchewką, liściem laurowym, goździkami i pieprzem i solą. Zalej te wszystkie składniki litrem wody i zagotuj, gotując przez pół godziny.
odcedź gorący bulion i dodaj do niego żelatynę, mieszając, aż się rozpuści. Oddziel rybę od kości. Wlać bulion do przygotowanych foremek, warstwę 3-4 mm i wstawić do lodówki (do całkowitego zestalenia), około 15-20 minut.
następnie połóż różne figurki jajek i zieleni, groszku i żurawiny na zamrożonej galarecie. I napełnij figurki bulionem, aby je tylko przykrył. I to po to, aby nie straciły swojej formy. Ponownie włóż do lodówki na pół godziny, aż stwardnieje. Następnie połóż rybę i zalej bulionem.
wstaw do lodówki na 3-4 godziny, aż do całkowitego zestalenia. Przed podaniem odwrócimy gotową galaretkę i położymy ją na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g