ryba galaretowata-Dowolna

jest po prostu niesamowicie pyszny, warto spróbować przynajmniej raz!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 72 % 13 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 22 % 4 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

Rzadki świąteczny stół rezygnuje z galaretowatych ryb. To zawsze pożądane Jedzenie i nasze domowe. Chcę przez godzinę zapoznać się z przepisem kulinarnym, który jest używany przez moich przyjaciół.
grubo posiekaj cebulę i marchewkę. Namocz żelatynę w 150 ml zimnej przegotowanej wody, pozostawiając ją do spęcznienia na godzinę.
oczyść rybę - jeśli jest z głową, nie usuwaj jej, ale usuń skrzela. Włóż rybę do rondla z cebulą, marchewką, liściem laurowym, goździkami i pieprzem i solą. Zalej te wszystkie składniki litrem wody i zagotuj, gotując przez pół godziny.
odcedź gorący bulion i dodaj do niego żelatynę, mieszając, aż się rozpuści. Oddziel rybę od kości. Wlać bulion do przygotowanych foremek, warstwę 3-4 mm i wstawić do lodówki (do całkowitego zestalenia), około 15-20 minut.
następnie połóż różne figurki jajek i zieleni, groszku i żurawiny na zamrożonej galarecie. I napełnij figurki bulionem, aby je tylko przykrył. I to po to, aby nie straciły swojej formy. Ponownie włóż do lodówki na pół godziny, aż stwardnieje. Następnie połóż rybę i zalej bulionem.
wstaw do lodówki na 3-4 godziny, aż do całkowitego zestalenia. Przed podaniem odwrócimy gotową galaretkę i położymy ją na talerzu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy