krem do ciasta
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy ubijać śmietanę trzepaczką, aż powstanie gęsta piana. Może to zająć dużo czasu. Dlatego jeśli masz mikser ręczny, lepiej go użyj. Ubijaj, w regularnych odstępach czasu wlewając cukier puder. W jednej z technik dodaj cukier waniliowy. Bita śmietana powinna być jednorodna, a proszek nie powinien zgrzytać zębami.
żelatynę moczymy w zimnej wodzie przez dwadzieścia minut. Następnie podgrzej & nbsp;do całkowitego rozpuszczenia i lekko ostudź. Ponownie bierzemy mikser i tak stopniowo, jak wlewamy cukier puder, spuszczamy żelatynę bez przestawania ubijania.
wszystko, krem jest gotowy do użycia. Wydaje się, że masz gdzieś przypadkowo świeże ciasta na ciasto?
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g