skład / składniki
metoda gotowania
zdecydujmy się na żelatynę. Polecam użycie importowanego, gotuje się łatwiej i szybciej, trzeba go namoczyć w niewielkiej ilości wody, pęcznieje nie w pół godziny, ale w 3-5 minut. Gotową żelatynę wkładamy do kąpieli wodnej i czekamy na całkowite rozpuszczenie granulek.
ubij śmietanę w gęstą pianę z cukrem pudrem. Teraz ubij jogurt i żelatynę w blenderze, jeśli masz jogurt z lodówki, nie spiesz się, aby wylać całą żelatynę na raz, może natychmiast zgęstnieć i stać się grudkami, wlewaj go stopniowo.
na samym końcu dodaj śmietanę i jeszcze raz ubij. Najczęściej krem na wyjściu jest biały lub nie ma określonego koloru. Do barwienia lepiej będzie użyć tych samych owoców, które zostały użyte do przygotowania jogurtu. Udekoruj swoje ciasto i zaproś gości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g