sernik kruchy ze śmietaną i mascarpone

najłatwiejszy przepis na sernik z włoskimi akcentami. Wszystkie słodycze! Przepis na sernik mascarpone pochodzi prosto z kuchni amerykańskiej. To sernik bez pieczenia, tradycyjny sernik, ale z włoskimi akcentami. Dlaczego? Ponieważ mascarpone to tłusty włoski ser śmietankowy. Idealnie jest zastąpić go domową śmietaną, która wygląda bardziej jak masło. Na przykład na terytorium Krasnodaru bardzo łatwo jest go kupić. Możesz wziąć słodki ser śmietankowy w opakowaniach. Z Rosji jest to "Omiczka". Z ciasteczek wziąłem zwykły cukier. Możesz wziąć czekoladę.
Mila-MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 46 % 30 g
węglowodany 45 % 29 g
489 kcal
IG: 10 / 50 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

i tak robimy sernik z mascarpone bez pieczenia.
najpierw moczymy żelatynę przez godzinę (jak to zrobić, jest napisane na opakowaniu). Koniecznie w zimnej wodzie.
następnie posiekaj ciasteczka-maszynką do mięsa, tarką lub blenderem.
rozpuść masło na kuchence.
wlej masło do Ciasteczek i dobrze wymieszaj. Następnie rozprowadzamy powstałą masę W okrągłym kształcie, ubijamy i wkładamy do lodówki. Ciasteczka z masłem-to będzie podstawa sernika.
rozpuść żelatynę na kuchence, nie pozwalając jej się zagotować. Oddzielnie ubij śmietanę z cukrem na bujną pianę. Następnie dodaj mascarpone i dobrze wymieszaj. Wlej żelatynę, nadal mieszając.
teraz kładziemy masę na podstawie, wyrównujemy powierzchnię. I włóż ciasto do lodówki. Lepiej przez całą noc.
Sernik można posypać kakao lub startą czekoladą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy