ciasto Twarogowo-pomarańczowe z kwaśną śmietaną bez pieczenia

tort urodzinowy dla leniwych w 15 minut! Udany przepis na szybki w przygotowaniu delikatny deser bez pieczenia na herbatę, który zachowuje piękno sylwetki, doskonale łączy jednocześnie smaczne i zdrowe składniki!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 27 % 10 g
węglowodany 59 % 22 g
194 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasto pomarańczowe bez pieczenia, przygotowujemy niezbędne produkty, a następnie wlewamy do kubka trzysta mililitrów mleka i wlewamy czterdzieści gramów żelatyny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie wymieszaj żelatynę z mlekiem trzepaczką i odstaw na dwadzieścia minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz siedemset gramów pomarańczy bez pestek i usuń biały film z plasterków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomarańczowe plasterki na dość duże kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekane plasterki pomarańczy układamy na sicie i uwalniamy je z nadmiaru soku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nie zapomnij wymieszać żelatyny w kubku, aby równomiernie pęczniała.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż dwieście gramów twarogu zbożowego do dużej miski i wlej dwieście sześćdziesiąt gramów cukru.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj łyżką wszystkie składniki w dużej misce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż dwie łyżki 15% kwaśnej śmietany do wspólnej miski dla lepszego zmielenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze zmiel wszystkie składniki blenderem we wspólnej misce, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż około pół kilograma 15% kwaśnej śmietany we wspólnej misce.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż spuchniętą żelatynę do rondla i doprowadzaj na małym ogniu kuchenki do stanu płynnego przez dwie minuty.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posmaruj formę niewielką ilością oleju roślinnego.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wlej gotowaną żelatynę do miski z twarogiem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Masa Twarogowo-żyłowa jest dzielona w przybliżeniu na pół i wlewa się mniejszą część do drugiej miski.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Pokrojone na kawałki pomarańcze wkładamy do dużej miski.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dobrze wymieszaj masę twarogową z pomarańczami.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Przenieś przygotowaną masę z pomarańczami do formy i ostrożnie rozprowadź w niej.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozbij sto pięćdziesiąt gramów słodkiego krakersa do drugiej miski z masą twarogowo-żyłową i wymieszaj.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Rozłóż masę twarogową z ciasteczkami w formie i równomiernie ją rozprowadź.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Przykryj formę celofanową torbą i włóż do lodówki na dwie godziny lub włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Po upływie czasu wyjmujemy dobrze upieczone ciasto z lodówki i rozprowadzamy z formy.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Wypełnij torbę lub torbę cukierniczą rozpuszczoną czekoladą i udekoruj ciasto dowolnym wzorem.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Udekoruj ciasto ciasteczkami czekoladowymi i prefabrykowaną posypką czekoladową na wierzchu według własnych upodobań.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Pokrój delikatne ciasto twarogowo-pomarańczowe na kawałki i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

ciasto pomarańczowe bez pieczenia "Królewna Śnieżka" - masz szczęście! To wyjątkowe ciasto jest przygotowywane bez pieczenia i dodatkowego wysiłku w ciągu kilku minut! Niedoświadczone gospodynie domowe, a nawet mężczyźni, którzy postanowili mile zaskoczyć swojego kochanka, z łatwością poradzą sobie z jego przygotowaniem. Idealnie łączy zarówno smaczne, jak i zdrowe składniki, które zachowują piękno sylwetki. Wypróbuj ten wysokiej klasy deser, aby zdać sobie sprawę, że istnieje raj gastronomiczny! Wyobraź sobie, że gotuje się w 5 minut i absolutnie bez pieczenia? Z takiego pomarańczowego ciasta gwarantowana jest rozkosz smakowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy