skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszne ciasto pomarańczowe bez pieczenia, przygotowujemy niezbędne produkty, a następnie wlewamy do kubka trzysta mililitrów mleka i wlewamy czterdzieści gramów żelatyny.
Krok 2:

Dokładnie wymieszaj żelatynę z mlekiem trzepaczką i odstaw na dwadzieścia minut.
Krok 3:

Obierz siedemset gramów pomarańczy bez pestek i usuń biały film z plasterków.
Krok 4:

Pokrój pomarańczowe plasterki na dość duże kawałki.
Krok 5:

Posiekane plasterki pomarańczy układamy na sicie i uwalniamy je z nadmiaru soku.
Krok 6:

Nie zapomnij wymieszać żelatyny w kubku, aby równomiernie pęczniała.
Krok 7:

Włóż dwieście gramów twarogu zbożowego do dużej miski i wlej dwieście sześćdziesiąt gramów cukru.
Krok 8:

Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 9:

Wymieszaj łyżką wszystkie składniki w dużej misce.
Krok 10:

Włóż dwie łyżki 15% kwaśnej śmietany do wspólnej miski dla lepszego zmielenia.
Krok 11:

Dobrze zmiel wszystkie składniki blenderem we wspólnej misce, aż będą gładkie.
Krok 12:

Rozłóż około pół kilograma 15% kwaśnej śmietany we wspólnej misce.
Krok 13:

Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 14:

Włóż spuchniętą żelatynę do rondla i doprowadzaj na małym ogniu kuchenki do stanu płynnego przez dwie minuty.
Krok 15:

Posmaruj formę niewielką ilością oleju roślinnego.
Krok 16:

Wlej gotowaną żelatynę do miski z twarogiem.
Krok 17:

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem.
Krok 18:

Masa Twarogowo-żyłowa jest dzielona w przybliżeniu na pół i wlewa się mniejszą część do drugiej miski.
Krok 19:

Pokrojone na kawałki pomarańcze wkładamy do dużej miski.
Krok 20:

Dobrze wymieszaj masę twarogową z pomarańczami.
Krok 21:

Przenieś przygotowaną masę z pomarańczami do formy i ostrożnie rozprowadź w niej.
Krok 22:

Rozbij sto pięćdziesiąt gramów słodkiego krakersa do drugiej miski z masą twarogowo-żyłową i wymieszaj.
Krok 23:

Rozłóż masę twarogową z ciasteczkami w formie i równomiernie ją rozprowadź.
Krok 24:

Przykryj formę celofanową torbą i włóż do lodówki na dwie godziny lub włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.
Krok 25:

Po upływie czasu wyjmujemy dobrze upieczone ciasto z lodówki i rozprowadzamy z formy.
Krok 26:

Wypełnij torbę lub torbę cukierniczą rozpuszczoną czekoladą i udekoruj ciasto dowolnym wzorem.
Krok 27:

Udekoruj ciasto ciasteczkami czekoladowymi i prefabrykowaną posypką czekoladową na wierzchu według własnych upodobań.
Krok 28:

Pokrój delikatne ciasto twarogowo-pomarańczowe na kawałki i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
ciasto pomarańczowe bez pieczenia "Królewna Śnieżka" - masz szczęście! To wyjątkowe ciasto jest przygotowywane bez pieczenia i dodatkowego wysiłku w ciągu kilku minut! Niedoświadczone gospodynie domowe, a nawet mężczyźni, którzy postanowili mile zaskoczyć swojego kochanka, z łatwością poradzą sobie z jego przygotowaniem. Idealnie łączy zarówno smaczne, jak i zdrowe składniki, które zachowują piękno sylwetki. Wypróbuj ten wysokiej klasy deser, aby zdać sobie sprawę, że istnieje raj gastronomiczny! Wyobraź sobie, że gotuje się w 5 minut i absolutnie bez pieczenia? Z takiego pomarańczowego ciasta gwarantowana jest rozkosz smakowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g


