krem na belgijskiej czekoladzie

na pyszne ciasta i bułki przygotuj krem czekoladowy! Krem na belgijskiej czekoladzie okazuje się bardzo smaczny i naprawdę wszechstronny. Świetnie nadaje się do warstw w ciastach, ciastach. Może być stosowany w bułkach biszkoptowych. Nadaje się również do dekoracji babeczek, babeczek. Przygotowanie kremu czekoladowego wcale nie jest trudne, najważniejsze jest, aby wybrać czekoladę wysokiej jakości i postępować zgodnie z przepisem krok po kroku. Dlatego lepiej jest używać belgijskiej czekolady. Idealny do kremu jest ciemny, ale możesz wziąć zarówno biały, jak i mleczny.
innaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 33 % 16 g
węglowodany 61 % 30 g
315 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 40 min

1. Czekoladę łamiemy do miski, wlewamy do niej wodę i rozpuszczamy w łaźni wodnej. Naczynia do tego najlepiej używać szkła. W rondlu (rondlu) zbieramy wodę o około jedną czwartą lub jedną trzecią objętości, gotujemy na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do niskiego i ustaw miskę z mieszanką czekolady i wody na patelni (patelni). W żadnym wypadku miska nie powinna dotykać wrzącej wody. W procesie topienia wymieszaj czekoladę i wodę łyżką, aż będzie gładka.

2. Usuń rozpuszczoną czekoladę z kąpieli wodnej, pozwól jej całkowicie ostygnąć w temperaturze pokojowej. Następnie wymieszaj przyszły krem czekoladowy z koniakiem. Następnie zamrażamy mieszaninę przez godzinę w zamrażarce. Nie musisz dłużej zamrażać.

3. Gdy minie czas, wyjmij miskę z przyszłym kremem z zamrażarki i ubij mikserem. Nie trzeba czekać-ubijamy natychmiast po wyjęciu z zamrażarki. Ubijaj masę przez trzy minuty z dużą prędkością. Krem w procesie ubijania powinien zgęstnieć, uzyskać pożądaną konsystencję.

4. Używamy kremu zgodnie z jego przeznaczeniem, na przykład do dekoracji ciast i babeczek, jako nadzienia w rolkach, do warstw ciast w ciastach i ciastach. Krem można podawać nawet na stole w śmietanach jako niezależny deser-okazuje się bardzo smaczny i delikatny.

udane eksperymenty kulinarne i pyszne słodycze!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Belgijska czekolada - 539   kcal/100g

Podobne przepisy