skład / składniki
metoda gotowania
1. Czekoladę łamiemy do miski, wlewamy do niej wodę i rozpuszczamy w łaźni wodnej. Naczynia do tego najlepiej używać szkła. W rondlu (rondlu) zbieramy wodę o około jedną czwartą lub jedną trzecią objętości, gotujemy na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do niskiego i ustaw miskę z mieszanką czekolady i wody na patelni (patelni). W żadnym wypadku miska nie powinna dotykać wrzącej wody. W procesie topienia wymieszaj czekoladę i wodę łyżką, aż będzie gładka.
2. Usuń rozpuszczoną czekoladę z kąpieli wodnej, pozwól jej całkowicie ostygnąć w temperaturze pokojowej. Następnie wymieszaj przyszły krem czekoladowy z koniakiem. Następnie zamrażamy mieszaninę przez godzinę w zamrażarce. Nie musisz dłużej zamrażać.
3. Gdy minie czas, wyjmij miskę z przyszłym kremem z zamrażarki i ubij mikserem. Nie trzeba czekać-ubijamy natychmiast po wyjęciu z zamrażarki. Ubijaj masę przez trzy minuty z dużą prędkością. Krem w procesie ubijania powinien zgęstnieć, uzyskać pożądaną konsystencję.
4. Używamy kremu zgodnie z jego przeznaczeniem, na przykład do dekoracji ciast i babeczek, jako nadzienia w rolkach, do warstw ciast w ciastach i ciastach. Krem można podawać nawet na stole w śmietanach jako niezależny deser-okazuje się bardzo smaczny i delikatny.
udane eksperymenty kulinarne i pyszne słodycze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Belgijska czekolada - 539 kcal/100g