Struganina wieprzowa
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
dokładnie umyj kawałek mięsa, usuń wszystkie skórki.
zawiń w ręcznik i włóż do zamrażarki, aż miejsce całkowicie zamarznie. Zwykle kładę go w nocy.
mrożoną wieprzowinę kroimy na długie cienkie kawałki (o długości około 10 cm, grubości nie większej niż 2 mm), o szerokości około 3-5 cm, można ją pokroić bardziej drobno - według własnego gustu, co najważniejsze - cienko.
połóż kawałki na talerzu, udekoruj ziołami, plasterkami cytryny.
możesz podawać stroganinę z dowolnymi sosami, przyprawami lub po prostu mieszanką soli i mielonego pieprzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g