Struganina wieprzowa

Zaskocz znajomych, podając mięso w niezwykły sposób! Nie wiesz, jak sprawić, by stół był niezwykły i jak nadać mu akcent? Podawaj struganinę wieprzową! To danie zostanie zapamiętane przez gości ze względu na swój niepowtarzalny smak. Przygotowanie struganiny jest bardzo proste i szybkie - ważne jest tylko, aby pokroić trochę mięsa, ponieważ cały jego smak zależy od stanu zamrożenia. Jeśli mięso topi się, cały sens potrawy zostanie utracony. Lepiej, jeśli to konieczne, przyciąć więcej, jeśli nie wystarczy.
NaritaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 55 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
203 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h 10 min

dokładnie umyj kawałek mięsa, usuń wszystkie skórki.
zawiń w ręcznik i włóż do zamrażarki, aż miejsce całkowicie zamarznie. Zwykle kładę go w nocy.
mrożoną wieprzowinę kroimy na długie cienkie kawałki (o długości około 10 cm, grubości nie większej niż 2 mm), o szerokości około 3-5 cm, można ją pokroić bardziej drobno - według własnego gustu, co najważniejsze - cienko.
połóż kawałki na talerzu, udekoruj ziołami, plasterkami cytryny.
możesz podawać stroganinę z dowolnymi sosami, przyprawami lub po prostu mieszanką soli i mielonego pieprzu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy