sorbet cytrynowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj cukier, skórkę i sól, aż będzie gładka. Przerywam blenderem.
2. Dodaj wodę i sok i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
3. Wlej bitą mieszaninę do pojemnika, przykryj folią spożywczą i włóż do zamrażarki na 4 godziny.
4. Wyjmij lód cytrynowy z zamrażarki i wymieszaj w blenderze.
5. Zamrażaj przez kolejne 3 godziny, od czasu do czasu mieszając (raz na pół godziny do godziny).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g