skład / składniki
metoda gotowania
właściwie wszystko jest bardzo łatwe i proste:
1. Umyj pomarańcze, odetnij czapkę od góry-około 1/3 całkowitej objętości.
2. Obierz cytrusy z miąższu łyżeczką.
3. Wymieszaj sok pomarańczowy i syrop, który jest bardzo prosty w przygotowaniu: połącz wodę i cukier, zagotuj, aby rozpuścić cały cukier, a następnie ostudź do temperatury pokojowej.
4. Wlać mieszaninę do pojemnika i umieścić w zamrażarce na kilka godzin (2-3).
5. Ważny punkt - co pół godziny ubijaj masę mikserem, aby uniknąć tworzenia kryształków lodu, a sorbet okazał się bardziej przewiewny.
jeśli w domu jest maszyna do lodów, proces ten można ułatwić.
ułóż gotowy deser w przygotowanych "pomarańczowych filiżankach"i udekoruj świeżymi listkami mięty.
możesz również użyć swoich ulubionych misek do serwowania, dekorując deser według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g