Sorbet pomarańczowy

cudowny deser rozjaśni każdą uroczystość! Gotowanie jest proste! W rocznicę przyjaciele zwrócili moją uwagę na jeden niezwykły deser-sorbet pomarańczowy. Bardzo ładnie podana-w skórce pomarańczowej, więc wabiła swoim wyglądem. Po spróbowaniu pomyślałem, że to prawdopodobnie najtrudniejszy deser na świecie. Tak było niezwykłe i pyszne! Ale okazało się, że wcale tak nie jest. Przygotowałem sorbet w dzień powszedni i zamienił się w święto dla całej rodziny.
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 93 % 14 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h

właściwie wszystko jest bardzo łatwe i proste:
1. Umyj pomarańcze, odetnij czapkę od góry-około 1/3 całkowitej objętości.
2. Obierz cytrusy z miąższu łyżeczką.
3. Wymieszaj sok pomarańczowy i syrop, który jest bardzo prosty w przygotowaniu: połącz wodę i cukier, zagotuj, aby rozpuścić cały cukier, a następnie ostudź do temperatury pokojowej.
4. Wlać mieszaninę do pojemnika i umieścić w zamrażarce na kilka godzin (2-3).
5. Ważny punkt - co pół godziny ubijaj masę mikserem, aby uniknąć tworzenia kryształków lodu, a sorbet okazał się bardziej przewiewny.
jeśli w domu jest maszyna do lodów, proces ten można ułatwić.
ułóż gotowy deser w przygotowanych "pomarańczowych filiżankach"i udekoruj świeżymi listkami mięty.

możesz również użyć swoich ulubionych misek do serwowania, dekorując deser według uznania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy