skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić tartaletki? Przygotuj wymagane składniki. Tartaletki można kupić lub przygotować je samodzielnie według dowolnego odpowiedniego przepisu. Będą piaskowe lub francuskie, nie ma znaczenia, to kwestia wyboru. Aby nie cierpieć z powodu obierania krewetek, lepiej od razu kupić obrane. Możesz wziąć dowolny ser gotowany, miękki, twardy lub półstały.
Krok 2:
Gotuj krewetki w wodzie do miękkości zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Do wody dodałam 1/2 łyżeczki soli i plasterka cytryny do smaku.
Krok 3:
Gotowe krewetki wrzuć do durszlaka i obierz w razie potrzeby. Drobno posiekaj obrane krewetki. Możesz również włożyć krewetki do miski blendera i ubić na jednorodną, kremową masę, taką jak pasztet. Nie zrobiłam tego.
Krok 4:
Zetrzyj ser na średniej tarce. Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 5:
W salaterce połącz posiekane krewetki, starty ser i posiekany czosnek.
Krok 6:
Wypełnij powstałą masę majonezem. Polecam używać domowej roboty, domowej roboty.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możesz dodać trochę więcej majonezu, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
Krok 8:
Rozłóż nadzienie na tartaletach. Udekoruj tartaletki całymi krewetkami, czerwonym kawiorem i liśćmi bazylii, tak jak ja.
być może są to najsmaczniejsze ze wszystkich tartaletek, które zrobiłem wcześniej, a zrobiłem ich wiele z różnymi nadzieniami. Specjalnie nie ubijałem krewetek w blenderze, aby ich smak był wyraźniejszy i wyraźniejszy.
oprócz produktów wymienionych w składzie, do nadzienia z krewetek do tartaletek można dodawać inne składniki, zmieniając w ten sposób lub odnawiając ich smak.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g