namoczone jabłka w słoikach

tradycyjny rosyjski przysmak - gotuj i traktuj rodzinę zimą! Gotowane namoczone jabłka są niezwykle proste, dobrze przechowywane, a ich smak jest wyjątkowy. Spróbuj gotować - na pewno spodoba się domowej roboty. Plus witaminy zimą też nie zaszkodzą)
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 6 g
27 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

najpierw przygotuj syrop, dla którego łączymy wodę z cukrem i solą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie syrop schładzamy do temperatury pokojowej.

całe umyte jabłka wkładamy do słoików, napełniamy syropem, szczelnie zamykamy pokrywkami. Usuwamy słoiki z jabłkami w chłodnym miejscu, po raz pierwszy syrop należy dodać, gdy tylko zostanie wchłonięty przez jabłka.

przechowuj namoczone jabłka na zimno.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy