namoczone jabłka w słoikach
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj syrop, dla którego łączymy wodę z cukrem i solą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3-4 minuty. Następnie syrop schładzamy do temperatury pokojowej.
całe umyte jabłka wkładamy do słoików, napełniamy syropem, szczelnie zamykamy pokrywkami. Usuwamy słoiki z jabłkami w chłodnym miejscu, po raz pierwszy syrop należy dodać, gdy tylko zostanie wchłonięty przez jabłka.
przechowuj namoczone jabłka na zimno.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g