skład / składniki
metoda gotowania
1. Lepiej jest używać jabłek nie tylko zerwanych z drzewa-pozwól im leżeć przez tydzień. Następnie posortuj, wybierając nienaruszone i mocne, umyj.
2. Na dnie beczki (objętość około 50 litrów) połóż liście wiśni, a następnie napełnij beczkę jabłkami (łodygi powinny być na górze), co kilka warstw jabłek umieść liście wiśni. Gdy beczka jest wypełniona jabłkami do góry, połóż na nich resztki liści.
3. Przygotuj solankę: dodaj miód i sól do wody, w razie potrzeby goździki i cynamon, a następnie zagotuj wszystko, mieszając, zdejmij z ognia, ostudź do temperatury pokojowej.
4. Umieść ucisk na jabłkach, a następnie zalej solanką. Po raz pierwszy solanka będzie musiała zostać dodana, ponieważ zostanie wchłonięta przez jabłka.
5. Umieść beczkę w ciemnym, chłodnym miejscu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście wiśni - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g