skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wytnij grube żyły z zielonych liści kapusty.
Krok 2:
Dokładnie spłucz.
Krok 3:
Posiekaj liście za pomocą kombajnu.
Krok 4:
Następnie posiekaj kilka sekund nożem.
Krok 5:
Musisz bardzo krótko zmielić, aby nie uzyskać owsianki.
Krok 6:
Dodaj trochę białej kapusty. Wybierz najbardziej luźną kapustę.
Krok 7:
Następnie pokrywają jasnozielone liście. Białe i jasnozielone liście są potrzebne, aby trochę & quot; rozcieńczyć & quot; zielone liście i kruche nie były zbyt ciemne.
Krok 8:
Gdy wszystkie liście zostaną posiekane, trzy marchewki na tarce i dodaj je do posiekanych liści. Solić.
Krok 9:
Wymieszaj. Parzymy wrzącą wodą. Na wierzchu ściśnij talerz i połóż ucisk na talerzu. Pozostaw w ciepłym miejscu na 3 dni. Podczas kiszenia okruchy należy ugniatać czystymi rękami.
Krok 10:
Po 3 dniach okruchy są przenoszone do słoików i wkładane do lodówki. Możesz również ułożyć okruchy w workach i przechowywać w zamrażarce. Po zamrożeniu nie traci swoich właściwości. Teraz możesz gotować bogatą kapuśniak!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g