kruszonka z kapusty

niepowtarzalny smak i aromat Kruszew sprawi, że zupa będzie niezapomniana! Kruszewo to ten sam tajemniczy składnik, który sprawia, że smak szarej kapuśniak jest całkowicie wyjątkowy. Ze względu na szczególny aromat kapuśniak z kruszonką jest znacznie smaczniejszy niż ze zwykłą kapustą.
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wytnij grube żyły z zielonych liści kapusty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie spłucz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj liście za pomocą kombajnu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posiekaj kilka sekund nożem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Musisz bardzo krótko zmielić, aby nie uzyskać owsianki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj trochę białej kapusty. Wybierz najbardziej luźną kapustę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie pokrywają jasnozielone liście. Białe i jasnozielone liście są potrzebne, aby trochę & quot; rozcieńczyć & quot; zielone liście i kruche nie były zbyt ciemne.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy wszystkie liście zostaną posiekane, trzy marchewki na tarce i dodaj je do posiekanych liści. Solić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj. Parzymy wrzącą wodą. Na wierzchu ściśnij talerz i połóż ucisk na talerzu. Pozostaw w ciepłym miejscu na 3 dni. Podczas kiszenia okruchy należy ugniatać czystymi rękami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po 3 dniach okruchy są przenoszone do słoików i wkładane do lodówki. Możesz również ułożyć okruchy w workach i przechowywać w zamrażarce. Po zamrożeniu nie traci swoich właściwości. Teraz możesz gotować bogatą kapuśniak!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy