kiszona marchewka z cukrem i cebulą

pyszna przekąska zarówno w dni powszednie, jak i na święta. Gotowanie jest bardzo proste! Oprócz kiszonej kapusty gotuję również kiszoną marchewkę z cebulą. Jest bardzo smaczny, zwłaszcza z ziemniakami gotowanymi w dowolnej formie. Świetnie nadaje się również do dań mięsnych! A na świątecznym stole nie ma wstydu postawić jako przekąskę.
olgaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
39 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

Czas gotowania: 7 D 30 min

1. Umyj marchewkę, oczyść ją.

2. Posiekaj marchewki (w taki sam sposób jak Koreańskie) lub cienko pokrój.

3. Przenieś marchewki do miski, dodaj sól i cukier, wymieszaj. Poczekaj, aż wszystkie kryształy się rozpuszczą.

4. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.

5. Posiekaną cebulę dodać do marchewki, wymieszać.

6. Umieść mieszaninę warzyw szczelnie w słoiku, przykryj bawełnianą serwetką,zawiąż.

7. Włóż marchewki do lodówki na tydzień. Ale w zasadzie można go już zjeść w ciągu kilku godzin-spójrz na swoje preferencje. Po tygodniu marchewki będą miały bardziej wyraźny i bogaty smak.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy