kiszona marchewka z cukrem i cebulą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj marchewkę, oczyść ją.
2. Posiekaj marchewki (w taki sam sposób jak Koreańskie) lub cienko pokrój.
3. Przenieś marchewki do miski, dodaj sól i cukier, wymieszaj. Poczekaj, aż wszystkie kryształy się rozpuszczą.
4. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
5. Posiekaną cebulę dodać do marchewki, wymieszać.
6. Umieść mieszaninę warzyw szczelnie w słoiku, przykryj bawełnianą serwetką,zawiąż.
7. Włóż marchewki do lodówki na tydzień. Ale w zasadzie można go już zjeść w ciągu kilku godzin-spójrz na swoje preferencje. Po tygodniu marchewki będą miały bardziej wyraźny i bogaty smak.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g