kiszone zielone pomidory z czosnkiem i ziołami na zimę

przepyszne pomidory! Przydatne przygotowanie na zimę! Moja rodzina uwielbia kiszoną kapustę, pomidory, ogórki. Ja i marynuję wszystkie wymienione warzywa, ale najpierw jemy kiszone) dzisiaj przeniosłem kolejną partię pomidora do piwnicy i postanowiłem podzielić się przepisem na gotowanie, spróbuj I ty!
NaritaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
12 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D 40 min

więc zabieramy się do pracy:

- pomidory (powinny być dość sprężyste i gęste) myjemy, wycinamy łodygę, wykonujemy głębokie nacięcie w kształcie krzyża na powierzchni każdego owocu;

- koperek, drobno posiekaj nożem;

- obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę;

- łączymy koperek z czosnkiem, mieszamy;

- za pomocą tępej strony noża ostrożnie nadziewamy pomidory i wkładamy je do czystego dwulitrowego słoika;

- wlej zimną przegotowaną wodę do rondla, wymieszaj;

- napełnij słoik pomidorami solanką, przykryj pokrywką i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 dni, po czym szczelnie zamknij nylonową pokrywką i przenieś do piwnicy do przechowywania.

smacznych przygotowań i wielu ciepłych rodzinnych wieczorów)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy