kiszone zielone pomidory w garnku

nie wiesz, gdzie zastosować zielone pomidory? Zakwaszanie ich! W tym roku teściowa ma w ogrodzie pełne zielonych pomidorów, część zatrzymała dla siebie, a reszta"nagrodziła & quot; mnie. I co z nimi zrobić? Łaskawie mi pomogła, wkładając kartkę z jakimś przepisem. Poradziłem sobie z emocjami i zabrałem się do pracy, której wynik był dla mnie mile zadowolony! Czuję, że taki piękny i smaczny przedmiot nie będzie czekał na święta Nowego Roku)
zliuka17Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
16 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 1 h 10 min

1. Obierz marchewki, umyj, posiekaj blenderem.

2. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy. Ostra papryka jest również oczyszczona z nasion. Zmiel paprykę w taki sam sposób jak marchewkę.

3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę.

4. Koperek i pietruszkę, drobno posiekaj ostrym nożem.

5. Moje zielone pomidory, na każdym pomidorze wykonujemy głębokie nacięcia krzyż na krzyż. Jeśli chodzi o pomidory, powinny być elastyczne i gęste, mniej więcej tego samego rozmiaru.

6. Zmiażdżoną paprykę, czosnek i marchewkę mieszamy i nadziewamy mieszanką pomidorów (działamy bardzo ostrożnie, aby nie uszkodzić zamierzonego "projektu").

7. Rozłóż pomidory na przestronnej patelni, dodaj liść laurowy.

8. Wlej gorącą wodę do osobnego pojemnika, wlej sól i cukier, wymieszaj. Zalej pomidory powstałą solanką.

9. Przykryj patelnię pokrywką o mniejszej średnicy i ustaw ucisk. Pozostaw w tej pozycji na 3 dni, po czym ostrożnie przenieś pomidory do słoików i napełnij solanką z patelni. Zamykamy słoiki gęstymi nylonowymi pokrywkami i przenosimy do piwnicy w celu przechowywania.

teraz przy każdej okazji masz pikantną przekąskę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy