skład / składniki
metoda gotowania
1. Dobrze umyj jabłka i marchewki. Obierz ostatni i grubo zetrzyj.
2. Posiekaj kapustę, przenieś do dużej miski, dodaj sól i cukier.
3. Umieść również marchewki na kapuście, wszystko dobrze wymieszaj, możesz nawet lekko potrząsnąć miksturą rękami.
4. Umieść jabłka w dużym pojemniku. Umieść mieszankę kapusty i marchwi między warstwami jabłek. Staraj się układać wszystko ciasno. Wlej tutaj sok z mieszanki warzywnej.
5. Teraz musisz zainstalować ładunek na jabłkach na górze. Jeśli płyn nie pokrywa całkowicie jabłek, przygotuj solankę, mieszając wodę z solą i cukrem i doprowadzając mieszaninę do wrzenia. Przed zalaniem solanką pozwól jej ostygnąć do temperatury pokojowej.
6. Trzymaj jabłka w cieple przez dwanaście dni, a następnie umieść je w chłodnym miejscu. Przysmak jest gotowy, ale lepiej jest trzymać jabłka przez co najmniej półtora miesiąca. Po raz pierwszy jabłka mocno wchłoną płyn, więc trzeba będzie dodać solankę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g