namoczone jabłka Antonówka

Stare danie kuchni rosyjskiej o nowym smaku. Spróbuj gotować! Ten przepis powinien spodobać się tym, którzy lubią namoczone jabłka, ale uwielbiają różnorodność. Zawsze, oprócz klasycznej metody, zbieram jabłka w nietypowy sposób, szczególnie uwielbiam to-seler, słomki. Smak jest bardzo jasny!
bytenkonnAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
45 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 45 D 1 h

1. Dobrze umyj jabłka, seler i słomę.
2. Wymieszaj wodę (0,5 L) ze słodem i gotuj mieszaninę na średnim ogniu przez 15 minut po ugotowaniu.
3. Dodaj sól i cukier do pozostałej wody, zagotuj, gotuj przez 1-2 minuty.
4. Wymieszaj oba płyny.
5. Zalej słomę wrzącą wodą i połóż ją na dnie pojemnika, w którym zmoczysz jabłka (powinna być czysta, a także poparzona wrzącą wodą).
6. Umieść jabłka warstwami w pojemniku, umieść gałęzie selera między każdą warstwą.
7. Napełnij jabłka przygotowaną solanką, dociśnij ładunkiem i przechowuj w chłodnym miejscu.

za półtora miesiąca możesz spróbować przysmaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żyto (całe ziarno) - 334   kcal/100g
  • Cała mąka żytnia - 357   kcal/100g
  • Średnia mąka żytnia - 350   kcal/100g
  • Ciemna mąka żytnia - 327   kcal/100g
  • Kasza Żytnia - 354   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Słód - 361   kcal/100g

Podobne przepisy