kapusta kiszona od Aleksieja

oszałamiający wynik! Spróbuj i upewnij się)). Chcę podzielić się moim przepisem na zakwas z kapusty.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 8 g
36 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 D 17 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Usuń kikut z kapusty. Przystępujemy do rozdrabniania kapusty szerokim nożem lub w inny sposób. (Na specjalnej tarce lub w robocie kuchennym.) Sól, dodaj cukier.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj marchewki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I ugniatamy kapustę marchewką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż chleb na dnie naczyń i przykryj liśćmi kapusty. Kładziemy zielenie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenosimy nasz przedmiot na patelnię (możesz użyć naczyń emaliowanych, szklanych, drewnianych) I poddajemy się uciskowi. Sprzątamy, gdzie nam to nie przeszkadza. Kapusta będzie fermentowana przez 3 dni w temperaturze pokojowej. Nie zapomnij przebić kapusty raz dziennie, aby wydostały się gazy powstałe w procesie kiszenia.

mam nadzieję, że podobał Ci się mój przepis na kiszoną kapustę.

smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy