kiszone jabłka z miodem są szybkie i smaczne

niezwykły przepis o delikatnym smaku! Spodoba ci się!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 16 g
73 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

W dawnych czasach nasi dziadkowie nie wiedzieli, czym jest marynata. i prawdopodobnie w pewnym stopniu i z tego powodu byli znacznie zdrowsi od nas. W końcu sam ocet jest szkodliwy. Ale oddawanie moczu, solenie i zakwas, wręcz przeciwnie, jest bardzo przydatne. Rzeczywiście, przy takich metodach solenia warzyw i owoców uwalnia się kwas mlekowy. Czytałem nawet artykuły, które mówią, że ludzie, którzy chorują na raka i stale przyjmują kiszoną kapustę, ogórki pożegnały się z tą chorobą. Mam swój sposób na fermentację jabłek. Chcę się z Tobą podzielić.Bierzemy tylko odmiany zimowe o gęstym miąższu. by nie były nigdzie uszkodzone. Umyj je i usuń łodygi. Następnie szczelnie włóż do drewnianej beczki. Kto mieszka w mieście, oczywiście jej nie ma. Będziemy potrzebować zwykłej dużej emaliowanej patelni. Wypełniamy z obliczeń, które napisałem powyżej. wlej owoce, tylko na zimno. Przykryj górę szmatką lub gazą i umieść ładunek. Pozostaw w ciepłym miejscu przez dziesięć dni, a następnie wyjmij na zimno. Po miesiącu możesz jeść.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy