skład / składniki
gotowanie krok po kroku
W dawnych czasach nasi dziadkowie nie wiedzieli, czym jest marynata. i prawdopodobnie w pewnym stopniu i z tego powodu byli znacznie zdrowsi od nas. W końcu sam ocet jest szkodliwy. Ale oddawanie moczu, solenie i zakwas, wręcz przeciwnie, jest bardzo przydatne. Rzeczywiście, przy takich metodach solenia warzyw i owoców uwalnia się kwas mlekowy. Czytałem nawet artykuły, które mówią, że ludzie, którzy chorują na raka i stale przyjmują kiszoną kapustę, ogórki pożegnały się z tą chorobą. Mam swój sposób na fermentację jabłek. Chcę się z Tobą podzielić.Bierzemy tylko odmiany zimowe o gęstym miąższu. by nie były nigdzie uszkodzone. Umyj je i usuń łodygi. Następnie szczelnie włóż do drewnianej beczki. Kto mieszka w mieście, oczywiście jej nie ma. Będziemy potrzebować zwykłej dużej emaliowanej patelni. Wypełniamy z obliczeń, które napisałem powyżej. wlej owoce, tylko na zimno. Przykryj górę szmatką lub gazą i umieść ładunek. Pozostaw w ciepłym miejscu przez dziesięć dni, a następnie wyjmij na zimno. Po miesiącu możesz jeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g