kiszone zielone pomidory z czosnkiem na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
bierzemy zielone pomidory, ale nie duże, w przeciwnym razie niewiele się zmieści. Przecinamy środek, ale nie do końca. Co by były jak nieotwarta Ostryga. A teraz zróbmy dla nich nadzienie. Aby to zrobić, potrzebujesz czosnku,marchwi, papryki i ziół. Aby ułatwić sobie pracę, po prostu przepuszczam wszystko przez maszynę do mięsa. Ale jeśli nigdzie się nie spieszę, kroję marchewki w paski nożem, czosnek w plasterki, ale drobno siekam warzywa, podobnie jak gorzki pieprz.
teraz musisz nadziewać warzywa. Wszystko, ostrożnie włóż do słoików, wlej sto gramów soli i zalej zwykłą zimną wodą. Jeśli chcesz, żeby były bardziej kwaśne. wtedy możesz być ciepły. Przykryj nylonową pokrywką i chłodnym miejscem do przechowywania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g