kiszone zielone pomidory z czosnkiem na zimę

chcesz czegoś niezwykłego? Czytaj i gotuj! To będzie ekskluzywne! Bardzo lubię kiszone zielone pomidory. Robię je w trzylitrowych puszkach. Oczywiście można fermentować w dębowych beczkach, tak jak przy okazji robili to nasi przodkowie, ale w warunkach miejskich jest to po prostu niemożliwe.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
19 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 d

bierzemy zielone pomidory, ale nie duże, w przeciwnym razie niewiele się zmieści. Przecinamy środek, ale nie do końca. Co by były jak nieotwarta Ostryga. A teraz zróbmy dla nich nadzienie. Aby to zrobić, potrzebujesz czosnku,marchwi, papryki i ziół. Aby ułatwić sobie pracę, po prostu przepuszczam wszystko przez maszynę do mięsa. Ale jeśli nigdzie się nie spieszę, kroję marchewki w paski nożem, czosnek w plasterki, ale drobno siekam warzywa, podobnie jak gorzki pieprz.
teraz musisz nadziewać warzywa. Wszystko, ostrożnie włóż do słoików, wlej sto gramów soli i zalej zwykłą zimną wodą. Jeśli chcesz, żeby były bardziej kwaśne. wtedy możesz być ciepły. Przykryj nylonową pokrywką i chłodnym miejscem do przechowywania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy