kiszona papryka z czosnkiem na zimę

pieprz-bardzo dobry dla zdrowia i pyszny! Do zupy można dodać pyszną solankę, Barszcz będzie pachniał bardzo apetycznie, a paprykę zjada się jako przyprawę do wszystkiego.
oleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
4 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Weź równe części ostrej i papryki, pokrój w pierścienie o grubości 1 cm, dodaj całe ząbki czosnku.

Przenieś paprykę z czosnkiem do litrowego słoika, dodaj nasiona kopru, ubij.

zagotuj wodę, dodaj sól. Ostudzić solankę, wlać pieprz.

czosnek i nasiona kopru nie gotuj, odstaw do kuchni, aż fermentuje.

po zamknięciu pokrywy kapronowej i włożeniu do lodówki lub piwnicy.

solanka powinna być bardzo słona. Jeśli nagle jest mało soli, z pieprzu otrzymasz "kiszonkę".

do papryki możesz dodać zielone pomidory.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy