solona kapusta w solance

Dwa W Jednym-zarówno przekąskę, jak i drinka! Ten przepis nie jest znany wielu! bardzo dobry przepis na pikle z kapusty! być może najprostsze solenie kapusty, ponieważ nie trzeba jej ugniatać ani wyciskać. Ten przepis na soloną kapustę wziąłem od przyjaciela. Jej ciotka przygotowuje To każdej jesieni. Lubię smak, spróbuj!
VictoriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 40 min
sól + woda-zagotuj solankę.

przez dwie minuty zanurz posiekaną kapustę w solance, a następnie lekko wyciśnij i połóż na przygotowanej powierzchni stołu.

rozłóż startą marchewkę na wierzchu kapusty. Biorę na oko. Czasami kładę więcej, czasem mniej. Objętość marchwi powinna wynosić około jednej trzeciej objętości kapusty.

W razie potrzeby posyp kminkiem.

teraz przenieś kapustę do słoików, przykryj wierzch i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

po dniu przebij kapustę patyczkiem i zamknij słoiki.pokrywka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy