pstrąg wędzony w domu jest dobry, ponieważ ... tak, jest dobry dla wszystkich! Osobliwością tego dania jest to, że świeżo wędzony pstrąg ma swój wyjątkowy i niepowtarzalny smak.
Przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę wędzarni i cierpliwości.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
90
%
19
g
tłuszcze
10
%
2
g
węglowodany
0
%
0
g
97
kcal
IG:
0
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
2 h 30 min
PT2H30M
Krok 1:
Wypatrosz rybę
Krok 2:
Osusz serwetką
Krok 3:
Natrzyj solą i przyprawami
Krok 4:
Wędzarnia 2godziny
Krok 5:
Przecinamy grzbiet
Krok 6:
Usuń skórę
Krok 7:
Oddziel od kości
Krok 8:
Podawaj z cebulą, pomidorami, papryką i bagietką
lepiej gotować małą rybkę o wadze około dwustu gramów. W przeciwnym razie ryba nie będzie miała czasu na sól i nasiąkanie przyprawami.
pamiętaj, aby wędzić pstrąga. Jest to wykwintne, smaczne, aromatyczne, a jednocześnie proste i zdrowe jedzenie.
traktuj siebie i swoich bliskich. Zorganizuj małe wakacje!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy