pstrąg wędzony w domu

pstrąg wędzony w domu jest dobry, ponieważ ... tak, jest dobry dla wszystkich! Osobliwością tego dania jest to, że świeżo wędzony pstrąg ma swój wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę wędzarni i cierpliwości.
OlafAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 90 % 19 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
97 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wypatrosz rybę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Osusz serwetką

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Natrzyj solą i przyprawami

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wędzarnia 2godziny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przecinamy grzbiet

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usuń skórę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oddziel od kości

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj z cebulą, pomidorami, papryką i bagietką

lepiej gotować małą rybkę o wadze około dwustu gramów. W przeciwnym razie ryba nie będzie miała czasu na sól i nasiąkanie przyprawami.
pamiętaj, aby wędzić pstrąga. Jest to wykwintne, smaczne, aromatyczne, a jednocześnie proste i zdrowe jedzenie.
traktuj siebie i swoich bliskich. Zorganizuj małe wakacje!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy