skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy świeżą rybę (mamy saury i karasiki),
Krok 2:
Pocieramy solą i ulubionymi przyprawami i pozostawiamy do marynowania przez około godzinę.
Krok 3:
W tym czasie możesz po prostu iść na miejsce piknikowe i rozpalić ogień.
Krok 4:
Nie zapomnij zabrać ze sobą wędzarni - metalowej szuflady z wysuwaną półką. Na dnie pudełka kładziemy gałęzie wiśni, które będą się tlić i psuć naszą rybę. Możesz użyć wiśni, będzie jeszcze lepiej. Ale mamy małe gałęzie.
Krok 5:
Rozpalamy ognisko.
Krok 6:
Ogień powinien być średni.
Krok 7:
Stawiamy naszą rybę w wędzarni na ognisku
Krok 8:
I czekamy około 20-30 min.
Krok 9:
Wszystko, możesz cieszyć się wynikiem! Szczególnie zgodnie z tym przepisem uzyskuje się pyszne karasie! Przypominają soczystą wołowinę. Tak, tak, nie żartuję.
Krok 10:
Spróbuj-a ten przepis na zawsze stanie się ulubionym sposobem gotowania karasików po udanym łowieniu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g