domowe ryby wędzone na gorąco

ryba-polizasz palce! Szybko, prosto i apetycznie! Karasie okazują się podobne w smaku do soczystej wołowiny: delikatne, miękkie i o przyjemnym & quot; posmaku & quot; i aromacie mgiełki To świetny przepis na pikniki i wszelkiego rodzaju wypady na łono natury. Ryba okazuje się soczysta, smaczna, jak mówią, zdjęcie jest tego najlepszym dowodem.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
16 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc bierzemy świeżą rybę (mamy saury i karasiki),

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pocieramy solą i ulubionymi przyprawami i pozostawiamy do marynowania przez około godzinę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie możesz po prostu iść na miejsce piknikowe i rozpalić ogień.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nie zapomnij zabrać ze sobą wędzarni - metalowej szuflady z wysuwaną półką. Na dnie pudełka kładziemy gałęzie wiśni, które będą się tlić i psuć naszą rybę. Możesz użyć wiśni, będzie jeszcze lepiej. Ale mamy małe gałęzie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozpalamy ognisko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ogień powinien być średni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Stawiamy naszą rybę w wędzarni na ognisku

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I czekamy około 20-30 min.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wszystko, możesz cieszyć się wynikiem! Szczególnie zgodnie z tym przepisem uzyskuje się pyszne karasie! Przypominają soczystą wołowinę. Tak, tak, nie żartuję.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Spróbuj-a ten przepis na zawsze stanie się ulubionym sposobem gotowania karasików po udanym łowieniu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy