pieczarki marynowane w majonezie

marynuj pieczarki i ugotuj je później na grillu! Lato to czas, kiedy chcesz czegoś smacznego i niezwykłego. Radzę gotować pieczarki marynowane w majonezie i smażyć je na grillu. Takie danie nie będzie zbyteczne w przyrodzie, zwłaszcza że czas na przygotowanie jest bardzo krótki. Dziś chcę podzielić się z wami przepisem na marynatę.
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 80 % 20 g
węglowodany 4 % 1 g
195 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

sortujemy Grzyby, myjemy i suszymy.
w głębokim pojemniku wymieszaj majonez, czarny pieprz i sól.
obficie podlewamy grzyby powstałą mieszaniną. Staramy się, aby każdy grzyb był pokryty majonezem. Dodaj suche przyprawy do grzybów, wymieszaj.
aby marynować pieczarki, wystarczy 60 minut.
następnie możesz zacząć je gotować.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy