marynowane boczniaki po koreańsku

Ciesz się pikantnym smakiem koreańskiej przekąski! Uwielbiam koreańskie sałatki-nie można zastąpić ich pikantnym aromatem i kwaśnym pikantnym smakiem. Zwłaszcza jeśli mówimy o marynowanych boczniakach po koreańsku. Grzyby w marynacie są dość banalne, ale jeśli marynujesz po koreańsku, danie okazuje się zupełnie inne. Spróbuj gotować, a na zawsze zakochasz się w tym smaku!
ZHANNA_Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 29 % 5 g
106 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

grzyby na taką przekąskę staram się wybierać małe, aby nie wymagały krojenia. Ale jeśli grzyby są duże, można je pokroić w paski.
przygotowane boczniaki wkładamy do rondla, dodajemy wodę, sól. Wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut.

Filtruj gotowe grzyby, pozwól im ostygnąć.

przygotuj warzywa: obierz obrane marchewki na specjalnej tarce do koreańskich sałatek. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Wymieszaj warzywa w misce, dodaj sól, cukier, kolendrę i pieprz, wszystko wymieszaj. Wlej ocet, Tabasco, wyciśnij czosnek. Jeszcze raz wymieszaj.

dodaj gotowane boczniaki, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek do powstałej pikantnej mieszanki warzywnej. Doprawiamy olejem roślinnym. Wymieszaj i podawaj. Jest to prawdopodobnie jeden z najszybszych sposobów przygotowania marynowanych grzybów.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos Tabasco - 12   kcal/100g

Podobne przepisy