skład / składniki
metoda gotowania
grzyby na taką przekąskę staram się wybierać małe, aby nie wymagały krojenia. Ale jeśli grzyby są duże, można je pokroić w paski.
przygotowane boczniaki wkładamy do rondla, dodajemy wodę, sól. Wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut.
Filtruj gotowe grzyby, pozwól im ostygnąć.
przygotuj warzywa: obierz obrane marchewki na specjalnej tarce do koreańskich sałatek. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Wymieszaj warzywa w misce, dodaj sól, cukier, kolendrę i pieprz, wszystko wymieszaj. Wlej ocet, Tabasco, wyciśnij czosnek. Jeszcze raz wymieszaj.
dodaj gotowane boczniaki, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek do powstałej pikantnej mieszanki warzywnej. Doprawiamy olejem roślinnym. Wymieszaj i podawaj. Jest to prawdopodobnie jeden z najszybszych sposobów przygotowania marynowanych grzybów.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g

