szparagi białe marynowane
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
W rondlu o pożądanej objętości wymieszaj wodę z miodem, dodaj ocet winny i pieprz, wyślij na średni ogień. Gotuj solankę na małym ogniu, doprowadzając do wrzenia.
odetnij końce szparagów, aby pasowały do wielkości słoików i dokładnie je obierz.
szparagi układamy w czystych, poparzonych słoikach i zalewamy solanką w taki sposób, aby całkowicie przykryła strąki.
zamykamy słoiki i wysyłamy do lodówki do przechowywania. Taka pyszność będzie doskonałym dodatkiem do każdego przystawki.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Szparagi białe - 14 kcal/100g