szparagi białe marynowane

pyszny dodatek do każdego przystawki. Spróbuj! Marynowane szparagi to bardzo przyzwoite danie o niezwykłym smaku. Przygotuj i uzupełnij dietę w składniki odżywcze, które są częścią białych szparagów.
maralyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
62 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

W rondlu o pożądanej objętości wymieszaj wodę z miodem, dodaj ocet winny i pieprz, wyślij na średni ogień. Gotuj solankę na małym ogniu, doprowadzając do wrzenia.

odetnij końce szparagów, aby pasowały do wielkości słoików i dokładnie je obierz.

szparagi układamy w czystych, poparzonych słoikach i zalewamy solanką w taki sposób, aby całkowicie przykryła strąki.

zamykamy słoiki i wysyłamy do lodówki do przechowywania. Taka pyszność będzie doskonałym dodatkiem do każdego przystawki.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Szparagi białe - 14   kcal/100g

Podobne przepisy