marynowane czerwone oko

pyszne pikantne czerwone oko bez wysiłku! Spróbuj! Pachnące i soczyste czerwone oko pod pyszną marynatą! Bardzo zdrowe danie, które jest wzbogacone o wiele witamin i minerałów. Marynowane czerwone oko zachwyciło moich gości swoim jasnym, bogatym aromatem i niezrównanym smakiem.
arsikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 17 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 3 % 1 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 D 25 min

najpierw należy umyć i wyczyścić czerwone oko. Osusz ręcznikiem papierowym.
następnie pokrój mięso rybne na kawałki. Pokrój cebulę w półpierścienie.
w misce wymieszaj kawałki czerwonych oczu z solą i cukrem. Uważaj, aby przyprawy dostały się na każdy kawałek ryby.
w pojemniku do marynowania (najlepiej szklanym) ułóż cebulę i rybę warstwami, lekko naciskając.
w innym pojemniku połącz olej i ocet, wstrząśnij. Zalej rybę i cebulę powstałą marynatą, przykryj pokrywką.
umieść pojemnik z rybą w lodówce na dwa dni. Raz lub dwa razy dziennie pojemnik należy dobrze wstrząsnąć, aby wszystkie składniki się wymieszały.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Czerwonooka - 125   kcal/100g

Podobne przepisy