marynowana okra z przyprawami

Przygotuj oryginalną pikantną przekąskę z egzotycznych warzyw! Jeśli masz dość zwykłych marynowanych warzyw, doskonałym wyjściem jest marynowanie egzotycznych warzyw. Na przykład okra. Robię to na święta-goście są zawsze zaskoczeni i zachwyceni))
Tanuska-psAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
30 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h 15 min

najpierw przygotuj marynatę:

Połącz wszystkie składniki w garnku z wyjątkiem okry, koperku i ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez minutę - aż sól i cukier się rozpuszczą.

marynata jest gotowa, dalej:

zdejmij z ognia. Zanurz koperek, pieprz i okrę w marynacie, lekko wymieszaj. Teraz niech wszystko ostygnie do temperatury pokojowej bez przykrycia.

i ostatni etap:

gdy ostygnie, Zamknij pod pokrywą i do lodówki. Po nocy w lodówce marynowana okra jest gotowa do spożycia. Pod nylonową pokrywką przechowuje się w lodówce przez około dwa tygodnie.

wszystkiego najsmaczniejszego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Okra - 33   kcal/100g

Podobne przepisy