marynowana okra z przyprawami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj marynatę:
Połącz wszystkie składniki w garnku z wyjątkiem okry, koperku i ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez minutę - aż sól i cukier się rozpuszczą.
marynata jest gotowa, dalej:
zdejmij z ognia. Zanurz koperek, pieprz i okrę w marynacie, lekko wymieszaj. Teraz niech wszystko ostygnie do temperatury pokojowej bez przykrycia.
i ostatni etap:
gdy ostygnie, Zamknij pod pokrywą i do lodówki. Po nocy w lodówce marynowana okra jest gotowa do spożycia. Pod nylonową pokrywką przechowuje się w lodówce przez około dwa tygodnie.
wszystkiego najsmaczniejszego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Okra - 33 kcal/100g