marynowane kupaty z kurczaka na ognisku

pikantne kupaty z chrupiącą skórką - nie połykaj palców! :).
SumeiloAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 10 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 10 % 2 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ten przepis, musisz przygotować kupaty z mielonego kurczaka. W przypadku pierwszej kupaty zrób to: zawiąż koniec jelita i szczelnie napełnij go 100 g mięsa mielonego i ponownie podwiązaj jelito. Możesz użyć nici, ale lepiej mocno związać jelito dwoma węzłami z rzędu. Wygodniej będzie wtedy podzielić kupaty do pieczenia, a jednocześnie mięso mielone nie wypadnie. Cóż, i tak dalej, jeden po drugim, aby zebrać kupaty. Ale możesz kupić gotowe kąpiele.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie marynaty należy rozpocząć od wymieszania przypraw w oleju.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie napełnij miskę kupatów piwem i octem, najpierw dzieląc je i wykonując kilka nakłuć jelita w każdym kupacie wykałaczką. Więc są szybko i dobrze nasączone marynatą. Pozostaw kupaty w piwie i przyprawach w oleju osobno na kilka minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy olej zostanie nasycony przyprawami, a piwo z octem oczyści drogę przyprawom do wnętrza Kupat, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem. Teraz musisz umieścić kąpiele w marynacie w lodówce na 3 godziny do impregnacji.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zimna część dobiega końca, czas zacząć gorącą. Rozpal drewno i zacznij gotować węgle jak kebab. Tuż przed pojawieniem się węgli przygotuj kilka małych kłód na węglach. Są potrzebne do spalenia kupatów otwartym ogniem na rumianą skórkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe, czas upiec.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść kupaty w specjalnym grillu lub zbuduj ruszt ze szaszłyków i połóż na węglach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj przez 15 minut, obracając kupaty co kilka minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli ogień się rozpali, ugasić go marynatą i wlać kąpiele.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przed usunięciem kupatów rozpal ogień i uzyskaj rumianą upieczoną skórkę do smaku! Nie bój się dobrze upiec Skórki - tylko jelito zostanie usmażone skórką, a tam, gdzie jelito pękło, trochę mięsa mielonego. Tak więc, oprócz tego, że skórka jest smaczna, jelito pęknie na zębach! :)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kupaty są gotowe! Możesz ugasić ogień i usunąć soczyste pikantne kąpiele z apetyczną skórką do podania. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy