skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ten przepis, musisz przygotować kupaty z mielonego kurczaka. W przypadku pierwszej kupaty zrób to: zawiąż koniec jelita i szczelnie napełnij go 100 g mięsa mielonego i ponownie podwiązaj jelito. Możesz użyć nici, ale lepiej mocno związać jelito dwoma węzłami z rzędu. Wygodniej będzie wtedy podzielić kupaty do pieczenia, a jednocześnie mięso mielone nie wypadnie. Cóż, i tak dalej, jeden po drugim, aby zebrać kupaty. Ale możesz kupić gotowe kąpiele.
Krok 2:
Przygotowanie marynaty należy rozpocząć od wymieszania przypraw w oleju.
Krok 3:
Następnie napełnij miskę kupatów piwem i octem, najpierw dzieląc je i wykonując kilka nakłuć jelita w każdym kupacie wykałaczką. Więc są szybko i dobrze nasączone marynatą. Pozostaw kupaty w piwie i przyprawach w oleju osobno na kilka minut.
Krok 4:
Gdy olej zostanie nasycony przyprawami, a piwo z octem oczyści drogę przyprawom do wnętrza Kupat, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem. Teraz musisz umieścić kąpiele w marynacie w lodówce na 3 godziny do impregnacji.
Krok 5:
Zimna część dobiega końca, czas zacząć gorącą. Rozpal drewno i zacznij gotować węgle jak kebab. Tuż przed pojawieniem się węgli przygotuj kilka małych kłód na węglach. Są potrzebne do spalenia kupatów otwartym ogniem na rumianą skórkę.
Krok 6:
Gotowe, czas upiec.
Krok 7:
Umieść kupaty w specjalnym grillu lub zbuduj ruszt ze szaszłyków i połóż na węglach.
Krok 8:
Gotuj przez 15 minut, obracając kupaty co kilka minut.
Krok 9:
Jeśli ogień się rozpali, ugasić go marynatą i wlać kąpiele.
Krok 10:
Przed usunięciem kupatów rozpal ogień i uzyskaj rumianą upieczoną skórkę do smaku! Nie bój się dobrze upiec Skórki - tylko jelito zostanie usmażone skórką, a tam, gdzie jelito pękło, trochę mięsa mielonego. Tak więc, oprócz tego, że skórka jest smaczna, jelito pęknie na zębach! :)
Krok 11:
Kupaty są gotowe! Możesz ugasić ogień i usunąć soczyste pikantne kąpiele z apetyczną skórką do podania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g