szybko marynowane grzyby miodowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotuj solankę z wody, soli, cukru i octu, Dodaj do niej ziarna pieprzu, liść laurowy i dodaj wcześniej umyte i obrane grzyby. Doprowadzić wszystko do wrzenia i gotować przez 30 minut. Wyjmij z pieca, ostudź i wyślij do lodówki do zaparzenia. W razie potrzeby dodaj do grzybów marynowaną cebulę ( ocet 1:2:woda) lub zieloną. Podczas serwowania dopraw grzyby olejem słonecznikowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g