sterylizowana marynowana mała cebula

chcesz urozmaicić stół? Przygotuj taką marynowaną cebulę! nieźle dla odmiany))
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 10 g
42 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
wybierz małe cebulki (o średnicy około 3 cm) i obierz je.
następnie umyte cebule blanszuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie włóż do słoików.
umieść przyprawy na dnie słoików: liść laurowy, pieprz,goździki, musztardę ziarnistą lub kolendrę.
z wody,soli,cukru i octu ugotuj marynatę. Doprowadzić do temperatury około 70 °C i wlać żarówki ułożone w słoikach.
papryka została umieszczona dla urody, ponieważ okazało się, że jest blada))
sterylizuj słoiki przez 7-8 minut, a następnie natychmiast przekręć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy