sterylizowana marynowana mała cebula
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wybierz małe cebulki (o średnicy około 3 cm) i obierz je.
następnie umyte cebule blanszuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie włóż do słoików.
umieść przyprawy na dnie słoików: liść laurowy, pieprz,goździki, musztardę ziarnistą lub kolendrę.
z wody,soli,cukru i octu ugotuj marynatę. Doprowadzić do temperatury około 70 °C i wlać żarówki ułożone w słoikach.
papryka została umieszczona dla urody, ponieważ okazało się, że jest blada))
sterylizuj słoiki przez 7-8 minut, a następnie natychmiast przekręć.
następnie umyte cebule blanszuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie włóż do słoików.
umieść przyprawy na dnie słoików: liść laurowy, pieprz,goździki, musztardę ziarnistą lub kolendrę.
z wody,soli,cukru i octu ugotuj marynatę. Doprowadzić do temperatury około 70 °C i wlać żarówki ułożone w słoikach.
papryka została umieszczona dla urody, ponieważ okazało się, że jest blada))
sterylizuj słoiki przez 7-8 minut, a następnie natychmiast przekręć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g