marynowane pomidory z czosnkiem i cukrem

najlepszym daniem na stole są marynowane pomidory!!! Najlepsze danie na stole - marynowane pomidory!!! Ten przepis na pomidor nie wymaga sterylizacji słoików. Wystarczy więc dobrze je umyć i wysuszyć. Na jeden 3 litrowy słoik.
AnkdashAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
39 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D

pomidory są potrzebne najlepiej tej samej wielkości, małe i sprężyste, ale Dojrzałe. Umyj wszystko. Wysterylizuj słoiki i połóż na dnie gałązki porzeczki, wiśni, koperku, ząbków czosnku, Lavrushka i pieprzu. Napełnij słoiki pomidorami, przesuwając je ziołami i czosnkiem według uznania.
zalej słoiki wrzącą wodą i przytrzymaj przez 10 minut. Następnie wlej wodę ze słoików do rondla, dodaj cukier, sól, zagotuj.
wlej ocet i sok z cytryny do słoików (sok według uznania i smaku). Zalej wrzątkiem pomidory w słoikach i natychmiast zwiń.
Odwróć gotowe słoiki do góry nogami i umieść je w ciepłym miejscu (lub zawiń w ciepłą szmatkę). Puszki można przechowywać tylko wtedy, gdy słoiki ostygną. Będzie gotowy za 1 miesiąc.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g

Podobne przepisy