kiszona kapusta po koreańsku

marynowana kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna, spróbuj, nie pożałujesz! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 44 % 7 g
86 kcal
IG: 88 / 0 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h 20 min
z główek kapusty usuń górne liście i łodygę. Pokrój liście na duże kawałki. Przenieś kapustę do dużej miski i naciskaj, aż pojawi się sok.

obierz i pokrój marchewki w cienkie, długie paski lub zetrzyj na specjalnej tarce. Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce. Połącz marchewki i czosnek.

do marynaty rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Zdejmij z ognia, dodaj przyprawy i wlej tę mieszaninę do marchewki. Wymieszaj kapustę, marchewkę i ocet. Przykryj naczynia kapustą talerzem i umieść ładunek. Pozostaw w ciepłym pomieszczeniu na 10-12 godzin. Kapusta jest gotowa do spożycia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy