kiszona kapusta po koreańsku
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
z główek kapusty usuń górne liście i łodygę. Pokrój liście na duże kawałki. Przenieś kapustę do dużej miski i naciskaj, aż pojawi się sok.
obierz i pokrój marchewki w cienkie, długie paski lub zetrzyj na specjalnej tarce. Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce. Połącz marchewki i czosnek.
do marynaty rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Zdejmij z ognia, dodaj przyprawy i wlej tę mieszaninę do marchewki. Wymieszaj kapustę, marchewkę i ocet. Przykryj naczynia kapustą talerzem i umieść ładunek. Pozostaw w ciepłym pomieszczeniu na 10-12 godzin. Kapusta jest gotowa do spożycia.
obierz i pokrój marchewki w cienkie, długie paski lub zetrzyj na specjalnej tarce. Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce. Połącz marchewki i czosnek.
do marynaty rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Zdejmij z ognia, dodaj przyprawy i wlej tę mieszaninę do marchewki. Wymieszaj kapustę, marchewkę i ocet. Przykryj naczynia kapustą talerzem i umieść ładunek. Pozostaw w ciepłym pomieszczeniu na 10-12 godzin. Kapusta jest gotowa do spożycia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g