marynowane mchy z marynatą z cebuli i musztardy na zimę

na Ferie Zimowe-marynowane pikantne mchy. Zjedz je! Wszyscy wiedzą, że nie ma lepszej świątecznej przekąski niż marynowane grzyby. Marynuj mchy-mają delikatny przyjemny smak i doskonały aromat!
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
14 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h

1. Dokładnie opłucz grzyby, odetnij nogi. Duże grzyby zaleca się pokroić na połówki i ćwiartki, aby gotowały się w tym samym czasie.

2. Aby marynata nie ciemniała, zalej mchy wrzącą wodą przed gotowaniem i ponownie spłucz w zimnej wodzie.

3. Gotuj przygotowane mchy w osolonej wodzie przez około 30 minut. Wysterylizuj słoiki i napełnij je grzybami w trzech czwartych objętości.

4. Do marynaty zagotuj wodę, dodaj cukier, sól, paprykę, musztardę, liść laurowy, marchewki w plasterkach, Cebulki.

5. Gotuj marynatę przez 5-10 minut, dodaj ocet na końcu, zagotuj i wyłącz. Wlać marynatę do grzybów w słoikach.

6. Zwiń wysterylizowane pokrywki, odwróć i umieść pod kocem, aż ostygnie. Następnie wyślij słoiki do przechowywania w chłodnym miejscu.

Wesołych świąt zimowych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy