marynowana mini kukurydza na zimę
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw przygotuj marynatę, do której w rondlu wymieszaj ocet, wodę, sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia.
2. W międzyczasie wysterylizuj słoiki.
3. Umyj kukurydzę, osusz ręcznikiem papierowym.
4. W słoikach włóż wszystkie przyprawy i kukurydzę.
5. Delikatnie zalej wrzącą marynatą kukurydzę w słoikach.
6. Zakorkuj słoiki i odwróć kilka razy, aby równomiernie rozprowadzić marynatę.
7. Ostudź pod ręcznikiem.
8. Przed podaniem moczyć kukurydzę w lodówce przez co najmniej tydzień.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g